Glenalva Terrace

Located close to a transport hub in a northern Brisbane suburb, this three level development is designed to meet the Liveable Housing Design Guidelines Gold Standard requirements. Containing 10 one bedroom units and associated resident communal recreation spaces, the building is intended to provide ample opportunity for resident interactions and engagement. The building entry, located adjacent to a public laneway and framed by a trellis structure and landscape seating, allows for casual surveillance of the laneway and pedestrian movement.

Project Information

Completed

Ongoing

Type

Multi residential

Photography

Artist impressions: KO&CoArchitecture

Collaborators

Town planning: Saunders Havill
Civil, structural and traffic engineering: Lambert Rehbein
Acoustic engineering: Palmer Acoustics
Access consultant: Architecture and Access