Garden House

The addition of a living room and small deck at the rear of this workers cottage in Red Hill  has allowed the old cottage to open up to the garden and draw the landscape vistas from the adjoining lots deep into the plan. Located on narrow sloping site, the existing house benefited from a northerly aspect to the garden and a western outlook over the neighbouring house to Mt Cootha. The new addition exploits the aspect and views whilst protecting the living areas from the western sun, maximising the privacy of the adjoining neighbours and retaining the cottage character to the street.

Project Information

Completed

2013

Type

Renovation & Extension

Photography

Roger d’Souza Photography

Collaborators

Builder: Neisler Constructions
Concrete seat: James Anthony Constructions
Concrete BBQ bench: Pop Concrete
Structural engineering: Ad Structure
Certification: Building Surveying Professionals