Corner House

Located on a prominent corner in a character suburb in Brisbane with pleasant suburban views to the north, this addition to a workers cottage is designed to draw the expansive sky vista and natural light into the heart of the house, whilst maintaining a level of privacy to the street. The addition to the cottage is deliberately contemporary, clearly identifiable and located entirely at the rear of the cottage. The cottage has been carefully restored but not raised nor altered in any way, in order to retain its character relative to its neighbours.

Project Information

Completed

2013

Type

Renovation & Extension

Photography

Roger d’Souza Photography

Collaborators

Builder: Bespoke Constructions
Structural engineering: Ad Structure
Certification: Building Surveying Professionals